Kostprijscalculator Bijzondere Diensten

Het uitvoeren van een correcte kostprijsberekening is één van de belangrijkste elementen van een goed bedrijfsbeheer. Het is echter ook een complexe aangelegenheid. Men dient niet enkel rekening te houden met de directe kosten zoals arbeidslonen, brandstof, en de afschrijving van het voertuig, maar ook met de indirecte kosten uit de algemene bedrijfsvoering.

Om het de ondernemer gemakkelijker te maken ontwikkelde het ICB een Excel-tool waarmee voor iedere opdracht in het bijzonder geregeld vervoer de bedrijfseconomische kostprijs in detail berekend kan worden. De gebruiker dient daarvoor enkel informatie over de eigen kostprijsstructuur en de details van de opdracht in te geven. De berekeningen zelf werden allemaal geautomatiseerd.

De tool is een aanvulling op de standaardkostprijsberekening die door de FBAA wordt opgesteld. Daar waar de standaardkostprijsberekening vooral bedoeld is als een sectorbrede vergelijkingsbasis, is onze tool bedoeld als een instrument voor vergemakkelijken van de bedrijfseigen kostprijsberekening.

Wenst u onze tool te gebruiken? Dan kunt u die hieronder (gratis) aanvragen. Het ICB biedt bovendien een korte opleiding aan om de ondernemer bij de toepassing van de tool op weg te helpen. Bovendien zijn ook aanpassingen op maat van het bedrijf mogelijk. Informeer naar de voorwaarden bij onze economisch adviseur.

Download de calculator nu!

Nadat u hier de naam van uw bedrijf en uw e-mailadres opgegeven* hebt kunt u gratis de tool downloaden in zip-formaat.

* Wij gebruiken uw gegevens enkel om na te gaan hoeveel onze tools gebruikt worden en om met u contact te kunnen opnemen wanneer wijzigingen of verbeteringen aan de tool of de bijbehorende dienstverlening worden aangebracht. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en niet langer dan noodzakelijk bijgehouden. Raadpleeg ook onze privacybeleid via deze link.

Bent u ook actief in het autocargebeuren? Bekijk dan zeker ook onze calculator voor de autocarsector!