Kostprijscalculator Autocar

Gezien de complexiteit en de verscheidenheid van de aangeboden diensten in de autocarsector, is het uitvoeren van een goede kostprijsberekening geen evidentie en kan deze veel tijd vragen aan de ondernemer. Daarom werkte het ICB een rekenprogramma uit waarmee een autocarondernemer zijn eigen kostprijs voor een rit kan berekenen. 

De tool neemt de vorm aan van een Excelsheet waarin de berekeningen geautomatiseerd zijn en de taak van de gebruiker zelf beperkt is tot het invullen van de basisgegevens vanuit de eigen boekhouding of eigen technische informatie. In het bestand zijn voorbeeldgegevens opgenomen van een fictieve autocarmaatschappij en een heen- en terugreis van Brussel naar Berlijn. Deze gegevens dienen louter ter illustratie om u te helpen de logica van de Excel-spreadsheet beter te begrijpen. Om uw eigen kostprijs te berekenen dient u die gegevens uiteraard te vervangen door de gegevens van uw eigen bedrijf.

Het resultaat van de berekening is een overzicht van alle componenten van de kosprijs en een indicatie van een verkoopprijs volgens een zelf gekozen marge.

U kunt de berekeningstool hieronder zelf aanvragen, samen met een uitgebreide handleiding. Het ICB biedt bovendien een korte opleiding aan om de implementatie van de tool in uw bedrijf te vergemakkelijken.

Wenst u eventueel aanpassingen door te voeren aan de tool zodat die optimaal wordt afgestemd op uw eigen bedrijfscultuur? Ook dat is mogelijk. Informeer naar de voorwaarden bij onze economisch adviseur.

Download de calculator nu!

Na het invullen van uw naam en e-mail* kunt u hieronder de calculator gratis downloaden in zip-formaat.

Je wil niet alle gegevens invoeren met betrekking tot vaste kosten, verzekeringen, enz. Download onze vereenvoudigde versie!

* Wij gebruiken uw gegevens enkel om na te gaan hoeveel onze tools gebruikt worden en om met u contact te kunnen opnemen wanneer wijzigingen of verbeteringen aan de tool of de bijbehorende dienstverlening worden aangebracht. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en niet langer dan noodzakelijk bijgehouden. Raadpleeg ook onze privacybeleid via deze link.

Bent u ook actief in het leerlingen of werkliedenvervoer? Bekijk dan zeker ook onze calculator voor het bijzonder geregeld.