Arbeidsmarktanalyse

In 2010 en 2012 maakte het ICB een uitgebreide analyse van de sectorale arbeidsmarkt. Deze beschrijvende studie gaf niet alleen een overzicht van de evolutie van de tewerkstelling in onze sector. Ook verschillende karakteristieken van de tewerkstelling, zoals gemiddelde leeftijd, tewerkstelling van vrouwen en deeltijdse arbeiders komen aan bod. De studies kunnen hieronder gedownload worden

Momenteel is het ICB een nieuwe analyse van de arbeidsmarkt aan het uitvoeren. De eerste resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd tijdens het FBAA-symposium 2018. Een samenvatting (video) van de analyse vindt u op de website van FBAA.

Benieuwd naar de trends in de autobus- en autocarmarkt? 

Onlangs heeft het ICB besloten de ontwikkeling van de arbeidsmarkt op jaarbasis te volgen. Dankzij deze analyse zult u meer te weten komen over het profiel van de bedrijven en de drijvende krachten die onze markt vormen. U zult ook de evolutie kunnen ontdekken van het aantal chauffeurs of van het aantal nieuwe chauffeurs dat elk jaar bij onze bedrijven in dienst treedt! 

De grootste uitdaging voor onze sector is 1200 nieuwe chauffeurs per jaar op te leiden om de duurzaamheid van onze activiteiten te vergroten.

Met deze analyse zullen wij weten of wij dit doel bereiken!

U kunt de resultaten van onze studies bekijken hieronder